Gemeente Amsterdam
max €120 per uur
Noord-Holland
36 uur per week
01 juni 2023
30 mei 2024
Opdrachtomschrijving
Als technisch manager zul je je bezig houden met het bewaken van de technische integraliteit van ontwerpoplossingen in transitiegebied Klaprozenbuurt in Amsterdam Noord. Dit transitiegebied transformeert in de jaren 2020-2035 van een industriegebied met kleine bedrijvigheid naar een hoogwaardige woonwijk. Het gebied wordt gekenmerkt door een groot aantal stakeholders in een gebied gebaseerd op vrijwillige projectontwikkeling. Tevens bevindt zich in het gebied momenteel nog een GVB-garage en een groot TeNNet-station, dat vanwege de Amsterdamse energietransitie tevens in ontwikkeling is. Daarbij is in het gebied een woonomgeving van woonbootbewoners, die gedurende de gehele periode aanwezig zullen blijven.
De technisch manager heeft een essentiële rol in het projectteam transitie Klaprozenbuurt, dat bestaat uit G&O, PMB, R&D en het Ingenieursbureau (IB). Hij/zij heeft als hoofdtaak de technische integraliteit van uitgangspunten te bewaken in een steeds wijzigende projectomgeving. Dat betekent dat de technisch manager integraliteit in het geval van wijzigende uitgangspunten op bijvoorbeeld het gebied van bouwvolgorde, de consequenties van deze wijziging structureel en voortdurende onderzoekt en aan het brede projectteam voorlegt. Daarbij ondersteunt de technisch manager de ontwerpprocessen van zowel het eigen team als die van de hoofdontwerper vanuit zijn integraliteitsbewaking continue. De technisch manager werkt als opdrachtnemer voor de teammanager PM/MV Noord en geeft zelfstandig vorm en inhoud aan de uitvoering van het bewaken van de technische integraliteit van de uitgangspunten van de gebiedsontwikkeling Klaprozenbuurt. Hij/zij neemt deel aan vergaderingen van zowel het brede projectteam als die van het Ingenieursbureau. Daarnaast start hij/zij indien noodzakelijk zelfstandig al dan niet reguliere overleggen, intern of extern. Op maandelijkse basis vindt terugkoppeling aan de projectmanager van het Ingenieursbureau plaats. Het team van het IB werkt via het IPM-model. Belangrijkste aanspreekpunten binnen het team zijn de hoofdontwerper, de projectmanager IB en de projectmanager PMB.
Buiten het team heeft de technisch manager intensieve contacten met zowel al dan niet potentiële projectontwikkelaars, TeNNet, GVB, huurders van de huidige bedrijfspanden en de overige NUTS-partijen, die aansluitingen in het zich voortdurend ontwikkelend gebied moeten realiseren op een dusdanige wijze dat zowel het bestaande bedrijventerrein als de zich ontwikkelende woningkavels continue van aansluitingen voorzien blijven, de afdeling Beheer (Stadswerken), aannemers (met name de eigen aannemer van het SOK-contract) en de vergunningverlenende loketten van Stadsdeel Amsterdam Noord. Als Technisch Projectmanager integraliteit is je standplaats het gemeentelijk gebouw op Klaprozenweg 91 in Amsterdam-Noord.
Werkzaamheden
De technisch manager zal verantwoordelijk zijn voor:
De resultaatsverplichtingen zijn:
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers.
Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties.
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.
De opdrachtgever(s)
Het Ingenieursbureau van de gemeente Amsterdam bereidt de aanleg en het onderhoud van infrastructuur en de inrichting van de stad voor. Het realiseert hiermee uitvoeringsprogramma's en opdrachten die zij krijgt van stadsdelen en andere organisatieonderdelen in de stad. Inkoop, advies, projectvoorbereiding- en realisatie en kennisontwikkeling- en borging zijn hierbij de belangrijkste werkzaamheden. Het ingenieursbureau valt onder het cluster Ruimte & Economie.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox