Gemeente Pijnacker Nootdorp
geen max tarief
Zuid-Holland
36 uur per week
31 augustus 2021
30 november 2021
Organisatie
De gemeente Pijnacker-Nootdorp is een groeigemeente, de komende jaren neemt het inwoneraantal toe van 55.000 naar 65.000. We werken de komende jaren aan grote projecten op het gebied van woningbouw, bedrijventerreinen, infrastructuur, voorzieningen, natuur en recreatie. Het ondernemersklimaat wordt gekenmerkt door innovatieve ondernemers die vooruitlopen op het gebied van warmtetransitie en duurzaamheid. Wonen in Pijnacker-Nootdorp is aantrekkelijk vanwege de goede voorzieningen en de prettige ligging in het groen met uitstekende verbindingen naar Den Haag en Rotterdam.
De ambtelijke organisatie bestaat uit circa 400 medewerkers. De organisatiecultuur kenmerkt zich door een informeel karakter, vertrouwen en veel ruimte voor eigen inbreng en ontwikkeling. Onze medewerkers voelen zich gewaardeerd en zijn trots op de organisatie waarvoor zij werken.
De afdeling Sociaal Domein bestaat uit de afdeling Participatie en de afdeling Maatschappelijke ondersteuning. De afdeling Maatschappelijke ondersteuning zorgt voor o.a. voor de uitvoering van de Wmo en de Jeugdwet. Vanuit de kernteams wordt de ondersteuning geboden die de inwoners van onze gemeente nodig hebben. Ook Schuldhulpverlening valt onder het team Maatschappelijke ondersteuning.
Opdracht
Het inventariseren, analyseren van de problematische schuldensituatie en het beoordelen van de mogelijkheden tot sanering van de schulden. Hierbij wordt stapsgewijs beoordeeld of er aflossing, herfinanciering of een schuldregeling nodig is. Levert dit uiteindelijk niet voldoende op, dan kan de schuldenaar in het uiterste geval wettelijke schuldsanering aanvragen. Deze schuldsanering is geregeld in de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) en dient te worden aangevraagd bij de rechtbank.
Inhoud van het werk:
- Voeren van intake-, coaching-, vervolg- en eindgesprekken met cliënten;
- Inventariseren en analyseren van de schuldenproblematiek;
- Opstellen van een plan van aanpak en voortgangsrapportages;
- Onderhandelen met schuldeisers;
- Opzetten en uitvoeren van een (minnelijke) schuldenregeling;
- Geven van voorlichting en coaching ten behoeve van het bevorderen van de financiële zelfredzaamheid van de cliënt;
- Verwijst niet-zelfredzame cliënten door naar een bewindvoerder of budgetbeheerder teneinde de financiële situatie te stabiliseren;
- Onderhoudt contacten met hulpverleningsinstanties, schuldeisers, e.d.
competenties:
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox