Rijkswaterstaat
max €102 per uur
Zeeland
36 uur per week
01 oktober 2023
01 september 2025
De projecten van Rijkswaterstaat hebben impact op de hele samenleving. Als adviseur omgeving ben jij de schakel tussen het projectteam en betrokken partijen: andere overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. Dankzij jou komen we samen met onze partners tot innovatieve, duurzame en kwalitatieve oplossingen die breed gedragen worden.
Je bent onderdeel van het projectteam WNZ KRW en Scheepvaart. Dit team werkt aan planstudie- en realisatieprojecten voor de Kaderrichtlijn Water, als ook aan realisatieprojecten voor de aanleg van overnachtingsplaatsen voor de binnenvaart.
In het KRW-team levert iedereen vanuit zijn/haar eigen rol een bijdrage aan het realiseren van de KRW-maatregelen. Als adviseur omgeving ben je o.a. verantwoordelijk voor het participatieproces van stakeholders, het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten en het faciliteren van verschillende vergunningenprocessen. Daarnaast beoordeel je periodiek verschillende conditionerende onderzoeken op gebied van bijvoorbeeld kabels & leidingen en archeologie, maar ook op gebied van civieltechnische onderwerpen zoals geohydrologie. Je werkt hierbij samen met onze opdrachtnemers en samenwerkingspartners, maar ook met adviseurs uit andere werksporen (zoals techniek en contractmanagement), maakt afspraken met gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en stemt af met de interne en externe omgeving waar nodig.
Binnen het KRW-team maak je eveneens deel uit van het Omgevingsmanagement-team. In het team treed je op als sparringpartner voor andere adviseurs omgeving. Je brengt daarnaast kansen en risico’s in beeld en legt verbanden tussen (maatschappelijke) in- en externe ontwikkelingen. Verder draag je bij aan verbetering en professionalisering van omgevingsmanagement binnen het KRW-programma. Je houdt je vakkennis actueel en deelt deze proactief met anderen in het team.
Competenties
Je bent samenwerkingsgericht, netwerkvaardig en omgevingsbewust.
Je kunt goed plannen en organiseren.
Je bent communicatief vaardig.
Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgericht, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.
Rijkswaterstaat, West-Nederland Zuid
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
West-Nederland Zuid
Bij West-Nederland Zuid (WNZ) zetten wij ons iedere dag in voor het beheer en onderhoud van de infrastructurele netwerken in onze regio. Een omvangrijke taak, gezien de 471 viaducten, 12 tunnels, 164 beweegbare en vaste bruggen, 256 kilometer kanalen en rivieren, 387 kilometer snelweg, 165 kilometer op- en afritten, 3 stormvloedkeringen en vele andere netwerkaspecten.
Het gebied waarin wij werkzaam zijn, is dichtbevolkt met intensief gebruikte, complexe wegennetwerken. Kleine verstoringen hebben grote impact. We pakken knelpunten in het hoofdwegennet dan ook snel en efficiënt aan. Zo hebben we de A4 Delft-Schiedam aangelegd, ontwikkelen we in opdracht van de provincie Zuid-Holland de Rijnlandroute tussen Katwijk en Leiden en realiseren we de Blankenburgverbinding tussen de A15 en de A20.
Ook staat ons gebied onder invloed van zowel de zee als de rivieren. Onze activiteiten bepalen de waterveiligheid van een groot deel van de Randstad. Sensoren in onze dijken en stormvloedkeringen monitoren constant de kwaliteit van onze waterkeringen, bijvoorbeeld die van de belangrijke Maeslantkering. Naast de waterveiligheid werken we aan de waterkwaliteit. Dit doen we door het terugbrengen of verbeteren van zoetwatergetijdenatuur. Hiervoor leggen we natuurvriendelijke oevers en getijdengebieden aan.
De zorg voor onze veiligheid op weg en water vereist een intensieve en goede samenwerking. Provincies, waterschappen, gemeenten en kennisinstituten zijn onze vaste partners. Ook binnen WNZ zelf staan samenwerking en ontwikkeling centraal. Hier trekt een groep professionele en betrokken collega’s samen op.
Afdeling Verkenningen & Planuitwerking
De kerntaak van de afdeling Verkenningen en Planuitwerking (V&P) is het faciliteren van besluitvorming aangaande verbeteringen in het hoofdwegennet, hoofdvaarwegennet, hoofdwatersysteem en een duurzame leefomgeving in de Zuid-Hollandse regio. Een substantieel deel van het werkpakket bestaat uit het uitvoeren voor MIRT-projecten en overige projecten en programma’s.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox