Rijkswaterstaat
max €91 per uur
Drenthe
36 uur per week
01 december 2022
30 november 2023
Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en werkt dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland
Organisatie - Rijkswaterstaat Noord-Nederland
Het Noordelijk areaal beslaat drie provincies met bijbehorende bestuurlijke partners. Specifiek voor het Noorden is ook dat RWS een aantal grote projecten samen met de provincie(s) realiseert. Daarnaast wil RWS Noord Nederland een compacte en effectieve organisatie zijn waarin niet wordt gedacht vanuit functies en structuren maar vanuit toegevoegde waarde die je als individuele medewerker, team, afdeling of directie kan leveren.
De Regionale onderdelen van Rijkswaterstaat zijn integraal verantwoordelijk voor de bij RWS in beheer zijnde netwerken en voor het optimaal beheer, gebruik en de ontwikkeling van deze netwerken. Hier moet ook het spanningsveld gemanaged worden tussen regionaal maatwerk enerzijds en landelijke prestaties en uniformiteit anderzijds. De processen in de regionale onderdelen van Rijkswaterstaat zijn vormgegeven vanuit het assetmanagement en omgevingsmanagement. Bij omgevingsmanagement staat niet zozeer het managen van de omgeving centraal, maar vooral vanuit goed relatiebeheer en klantencontact samenwerken met onze partners in de regio. Assetmanagement wordt strategisch en risicogestuurd ingevuld op basis van de hele levenscyclus van de assets. Naast assetmanagement en omgevingsmanagement wordt vanuit Vergunningverlening & Handhaving de initiatieven gereguleerd op de drie netwerken en houdt RWS integraal toezicht op de deze netwerken.
Afdeling - District Oost of West
Het district is met andere overheden actief op de ‘natte’ en ‘droge’ taakgebieden. We behartigen het beheer en onderhoud van de rijkswegen, bruggen, viaducten, aanleginrichtingen, de primaire waterkeringen, vaargeulen en kanalen. Daarnaast dragen we bij aan de beleidsvoering van onze regionale dienst en fungeren we als voordeur van Rijkswaterstaat voor de communicatie met derden.
Dienst Noord-Nederland is opgedeeld in 2 districten: Oost en West. De districten beheren en onderhouden bijvoorbeeld de rijks(vaar-)wegen binnen de provincie Friesland, Groningen en Drenthe en voeren maatregelen uit.
Het district is opgesplitst in de clusters Assetmanagement en Beschikbaarheid Netwerk & Crisismanagement. Het cluster Assetmanagement verzorgt de onderhoudsplanning en -programmering van het district, de voorbereiding en begeleiding van contracten en opdrachten. Ook behartigen we onze belangen als wegbeheerder binnen planstudie- en aanlegprojecten. Daarnaast borgen we de kennis en gegevens van het areaal.
Opdrachtomschrijving
De districten West en Oost van Rijkswaterstaat Noord-Nederland omvatten onder meer het hoofdwegennet binnen de provincies Drenthe, Groningen en Friesland. Voor dit areaal zijn wij op zoek naar een objectdeskundige civiele techniek en richt je je op zaken als wegverhardingen, markeringen, geluidsvoorzieningen, afwatering en geleiderails.
Als objectdeskundige ondersteun je de senior technisch adviseur door het leveren van object gebonden overzichten en specificaties, toelichtingen en prognoses op basis van de verzamelde gegevens en informatie. De objectdeskundige levert (minder complexe) deeladviezen als onderdeel van het totale adviesproduct (bijvoorbeeld input voor een Project Opdracht Formulier (POF), de (minder complexe) instandhoudingsplannen en het maken van factsheets voor die instandhoudingsplannen. Daarnaast adviseer je t.a.v. vergunningaanvragen.
Het areaal leren kennen doe je met name vanachter je bureau. Soms is het echter handiger wel even naar buiten te gaan.
De werkzaamheden bestaan grofweg in 3 brokken uiteen, te weten:
1. Planmatige taken
Om strategisch te kunnen programmeren, zo’n 3 tot 5 jaar voor uit, werken we met instandhoudingsplannen en factsheets, deze moeten opgesteld en up-to-date gehouden worden. Voor deze instandhoudingsplannen/factsheets verwerk en analyseer je areaalgegevens met behulp van beheerssystemen.
2. Beheerdersadvies bij vergunningen
• Je beoordeelt de aanvragen derden m.b.t. het leggen /uitvoeren van een kabel/leiding/boring in de berm langs een gedeelte van een rijksweg op basis van de geldende richtlijnen.
• Je voert vooroverleg met aanvrager, waarbij risico’s en (on)mogelijkheden worden besproken
• Je toetst technische documenten die zijn geleverd ten behoeve van de vergunningaanvraag.
• Het beantwoorden van diverse technische vragen van de medewerkers van vergunningverlening.
3. Adviestaken
Je ondersteunt de senior technisch adviseur en de assetmanager van het HoofdWegenNet bij diverse vraagstukken.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox