Rijkswaterstaat
max €91 per uur
Groningen
24 uur per week
01 juli 2023
30 juni 2024
Omgeving
De zuidelijke ringweg Groningen (A7) wordt ingrijpend verbouwd. Doel van het project Aanpak Ring Zuid is een betere en veiligere doorstroming van het verkeer op de Rijksweg 7 (RW7) Zuidelijke ringweg Groningen. Door het plan Aanpak Ring Zuid zijn stad en regio ook in de toekomst goed bereikbaar, vergroot de verkeersveiligheid en wordt de ringweg beter ingepast in de stad. Het vernieuwen van de zuidelijke ringweg leidt tot een leefbare en veilige woonomgeving, versterkt de samenhang van de stadsdelen en maakt woningen en dagelijkse voorzieningen beter bereikbaar.
Daarmee draagt het plan ook bij aan het behouden en uitbreiden van de werkgelegenheid en de economische ontwikkeling van stad en regio. Het plan is daarom niet alleen van belang voor automobilisten met als bestemming Groningen, maar ook voor het doorgaande verkeer, fietsers, wandelaars, inwoners, toeristen, winkeliers, bedrijven en zorg- en onderwijsinstellingen. Kortom, voor de hele stad, de gehele provincie en geheel Noord-Nederland.
De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen de projectorganisatie Aanpak Ring Zuid die is opgezet door gemeente Groningen, provincie Groningen en Rijkswaterstaat. De projectorganisatie heeft als taak de voorbereiding en realisatie van het project Aanpak Ring Zuid in Groningen. Het project kenmerkt zich door een grote mate van complexiteit in binnenstedelijk gebied. Het is onze ambitie om ervoor te zorgen dat de moederorganisaties, de stakeholders in de omgeving én de stakeholders in de uitvoering tevreden zijn over de wijze waarop met hun belangen wordt omgegaan tijdens de realisatiefase. Tevreden stakeholders begint bij een open houding, transparante en tijdige informatie, handelen vanuit de centrale waarden en het realiseren van het project binnen de afgesproken kaders op het gebied van tijd, geld en kwaliteit.
Het project bevindt zich in de realisatiefase.
Taken, verantwoordelijkheden en resultaatgebieden
Om deze opgave te realiseren is de inzet van een Junior Adviseur Bereikbaarheid nodig. Het betreft een functie binnen het team Omgevingsmanagement onder verantwoordelijkheid van de Omgevingsmanager en onder aansturing van de projectleider bereikbaarheid. Als Junior Adviseur Bereikbaarheid borg je, dat de bereikbaarheid als gevolg van de werkzaamheden op niveau en acceptabel blijft. Je werkt hiervoor met de Minder Hinder Aanpak van Rijkswaterstaat. Je bent voor dit onderwerp aanspreekpunt voor de opdrachtnemer, de bereikbaarheidsorganisatie Groningen Bereikbaar en onze stakeholders.
Specifieke taken zijn:
Afstemmen met de opdrachtnemer Combinatie Herepoort (CHP), Groningen Bereikbaar, de wegbeheerders, Prorail, het OV-bureau Groningen-Drenthe, het Publiek Vervoer Groningen-Drenthe en de hulpdiensten over planning van verkeersfases, stremmingen met bijbehorende bereikbaarheidseffecten, en verkeersmaatrelen (onderdeel slim plannen en slim bouwen van de Minder Hinder Aanpak),
Je organiseert de toetsing van documenten van de opdrachtnemer (denk aan verkeersmanagementplan, verkeersmaatregelplannen, incidentmanagementplannen)
Je bewaakt, dat de opdrachtnemer haar contractuele verplichtingen ten aanzien van de EMVI-criteria op het gebied van bereikbaarheid na komt. Je organiseert en faciliteert de toetsing van de VVU-registratie en het risicobeheersplan (EMVI-criterium) van de opdrachtnemer. Indien nodig stuur je in samenspraak met het team contractmanagement, projectbeheersing en de omgevingsmanager bij.
Je organiseert de waarnemingen en toetsen van de (doorstromings- en veiligheids-)situatie op de weg en onderneemt indien nodig actie richting opdrachtnemer, wegbeheerder of Groningen bereikbaar.
Je organiseert in afstemming met de verkeerscentrale Noord Oost Nederland (VC-NON) en Groningen Bereikbaar de ontwikkeling van regelscenario’s.
Samen met de risicomanager bepalen en inschatten van risico's en het opstellen en nemen van beheersmaatregelen ten aanzien van bereikbaarheid.
Adviseren en begrijpelijk communiceren over bereikbaarheid richting andere disciplines binnen het projectbureau zoals team techniek, contractmanagement en communicatie.
Informeren over, presenteren voor en afstemmen met externe stakeholders zoals bedrijven, particulieren, hulpdiensten en omliggende gemeentes over de bereikbaarheid tijdens de bouw. Dit in nauwe samenwerking met het communicatieteam en Groningen Bereikbaar.
Plannen, voorbereiden, toelichten en tot een goed einde brengen van issues op het thema bereikbaarheid die om besluitvorming vragen tussen project en opdrachtnemer en/ of tussen het project en bestuurders
Bewaken dat de opdrachtnemer de leefbaarheid en veiligheid als gevolg van (bouw)verkeer borgt, zodat deze op een acceptabel niveau blijft. Indien nodig in samenspraak met contractmanagement hierop bijsturen.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox