gemeente Eemsdelta

Civieltechnisch projectleider versterkingsopgave

gemeente Eemsdelta

De opdracht­omschrijving

Opdrachtomschrijving

Over de gemeente Eemsdelta
Als gemeente Eemsdelta zijn wij een aantrekkelijke gemeente voor inwoners, bedrijven, bezoekers én medewerkers. In onze gemeente vind je de Waddenkust, weidse cultuurlandschappen en karakteristieke dorpen met middeleeuwse kerkjes. Maar ook dynamische havens en innovatieve bedrijvigheid. Het is een gemeente waar we nuchter zijn, naar elkaar omkijken en samen de handen uit de mouwen steken met onze vertrouwde kwaliteiten! Ook in Eemsdelta zien we dat de samenleving in een hoog tempo verandert. Mede door de digitalisering organiseren inwoners zich gemakkelijker en sneller, maar ook de opgaven die op ons afkomen vragen om een andere manier van werken én we kunnen het niet langer alleen. We willen vooral een gemeente zijn (en blijven) die dichtbij de inwoners, ondernemers en partners staat. We willen weten wat er leeft, wat er nodig is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons gebied zich ontwikkelt en dat de leefbaarheid groot is. Eemsdelta dichtbij!

Opdrachtomschrijving
Als Civieltechnisch projectleider richt jij je vooral op de versterkingsopgave in van Appingedam. Je bent in staat om vanuit integraal perspectief (complexe) projecten te sturen en strategisch advies te geven. Je bent klankbord, sparringpartner en strategisch-inhoudelijk adviseur voor het college van B&W, management en de ambtelijke organisatie, waarbij je rekening houdt met ruimtelijke, juridische, inhoudelijke en plan-economische vraagstukken. Vanuit je rol als civieltechnisch projectleider werk je nauw samen met collega projectregisseurs en projectleiders binnen de gemeente Eemsdelta. Daarnaast zoek je waar nodig en mogelijk afstemming met collega's van andere gemeenten, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Je werkt samen met andere organisaties zoals Nationaal Coördinator Groningen, lokale bedrijfsleven, ondernemers en woningcorporaties.

Kandidaatomschrijving

Profiel:
Je bent in staat om vanuit integraal perspectief (complexe) projecten te sturen en strategisch advies te geven. Je bent klankbord, sparringpartner en strategisch-inhoudelijk adviseur voor het college van B&W, management en de ambtelijke organisatie, waarbij je rekening houdt met ruimtelijke, juridische, inhoudelijke en plan-economische vraagstukken. Je beschikt over een ontwikkeld gevoel voor politiek en bestuurlijke verhoudingen. Je kunt omgaan met ontstane belangentegenstellingen, waarbij je in staat bent verbindingen te leggen en daarmee draagvlak te creëren bij de verschillende belanghebbenden waaronder inwoners.

Persoonskenmerken in het werk:
Gezien de binnenstedelijke opgave en de kans om de wijken toekomstbestendig in te richten is een projectleider nodig, die naast de infrastructurele kant, vanuit de ‘groene’ invalshoek meekijkt. Dit betreft leefbaarheid/ ecologie/ tegengaan hittestress etc. In feite een stukje klimaat adaptieve toepassingen integreren in de planvorming. Hiernaast dient de projectleider uit te kunnen zoomen naar ‘stedenbouwkundig’ niveau en in te zoomen op detailniveau en hier de verbindingen te leggen.

Functie-eisen:

  • Afgeronde en relevante HBO opleiding;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met complexe projecten;
  • Relevante werkervaring binnen de versterkingsopgave, bedrijfservaring;
  • Ruime ervaring met het verzorgen van inwonersbijeenkomsten (voor groepen staan etc.);
  • Bekendheid met het gebied en het netwerk van stakeholders betrokken bij de totale versterkingsopgave (zowel inhoudelijk als bestuurlijk);
  • Ruime kennis op het gebied van en affiniteit met het (lokale) bedrijfsleven en ondernemers;
  • De competenties voor deze functie zijn: visie, politiek bestuurlijke sensitiviteit, verbindend vermogen, overtuigingskracht en resultaatgericht.


Aantoonbare kennis van en ervaring met:

  • Projectleiding complexe civieltechnische vraagstukken en projecten binnen de gemeentelijke sector;
  • Begeleiding complexe reconstructies in stedelijke gebied van initiatieffase tot eindoplevering;
  • Overleg en afstemming met netbeheerders;
  • Verdere ervaring in:
    - Controle bestekken en ontwerptekeningen;
    - Organiseren- en begeleiden aanbestedingstrajecten;
    - Procesmatig werken;
    - Vergunningstrajecten;
    - Directievoering en toezicht (vooral met de reden op voorhand zaken signaleren die in de wijk niet volgens protocol gaan, bijvoorbeeld boombescherming of verkeerskundige afzettingen en dit direct toe te kunnen passen in vervolgtrajecten).


Persoonskenmerken:

  • Bekendheid met het gebied en het netwerk van stakeholders betrokken bij de (versterkings)opgave;
  • Ervaring met het omgaan met belangentegenstellingen;
  • Affiniteit met de omgeving en mens in Groningen;
  • Beschikt over: visie, politieke en bestuurlijke sensitiviteit, analytisch én verbindend vermogen, overtuigingskracht en resultaatgerichtheid;
  • Werken in teams: verbinder, netwerker, organisator en inspirator (dat laatste betekent: in staat tot het tot denken aanzetten over de mogelijkheden en het afwegen van de kansen binnen de verschillende disciplines).

Overige kenmerken:

  • Rijbewijs B + Auto;
  • VOL-VCA.

Interviewplanning

De gesprekken staan gepland voor 

Toelichting op rooster

De opdracht wordt uitgezet voor gemiddeld 32 uur per week

Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.

De Eisen

  • HBO werk- en denkniveau Een relevante en afgeronde HBO opleiding
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring met complexe projecten Aantoonbare relevante werkervaring als projectleider van complexe projecten is een eis
  • Werkervaring binnen de versterkingsopgave Relevante werkervaring binnen de versterkingsopgave
  • 2 relevante referenties, die de volgende gegevens bevatten: naam referent, functie, organisatie, e-mailadres en/of telefoonnummer.

De Wensen

  • Ruime kennis van en affiniteit met het (lokale) bedrijfsleven en ondernemers Ruime kennis op het gebied van en affiniteit met het (lokale) bedrijfsleven en ondernemers, dit is aantoonbaar in het CV weergegeven.
  • Interview Bij deze opdracht worden na de eerste selectieronde met een aantal partijen interviews afgenomen. Deze wegen mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze interviews worden beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. De kandidaten die worden uitgenodigd voor een gesprek worden tijdens dit gesprek getoetst op de gevraagde kennis, ervaring en competenties zoals beschreven bij de opdrachtomschrijving/kandidaat omschrijving. Daarnaast wordt er beoordeeld of de kandidaat past binnen de organisatie en/of er een klik is met de kandidaat.
  • Motivatiebrief Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd. Deze weegt mee in de uiteindelijke beoordeling. Deze motivatiebrief wordt beoordeeld volgens de hieronder aangegeven criteria. U geeft in uw motivatiebrief aan waarom u geschikt bent voor deze opdracht. U geeft concreet aan welke ervaring u heeft als civieltechnisch projectleider binnen een gemeente.
  • Aantoonbare ervaring in het kunnen omgaan met belangentegenstellingen Specifieke en aantoonbare ervaring met het sturen van projecten waarbij meerdere partijen met verschillende belangen betrokken zijn.
  • Bekend met het netwerk van stakeholders betrokken bij de totale versterkingsopgave Werkervaring waaruit blijkt dat kandidaat bekend is met het netwerk van stakeholders betrokken bij de versterkingsopgave zowel inhoudelijk als bestuurlijk (o.a. NCG en corporaties).

Interesse in deze opdracht?

Zo werkt onze dienstverlening

Deze opdracht is gesloten, reageren is helaas niet meer mogelijk

Gesloten

Mis geen kans, word gratis lid

Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox