Opdracht omschrijving
Je gaat je bezighouden met de doorontwikkeling van transformatie- en beleidsdoelen uit het Werkprogramma Jeugd in het kader van de ambulante jeugdhulpverlening, preventie en onderwijs. Specifiek gaat het om het verder implementeren van acties in diverse jeugd GGZ-transformatieprojecten die betrekking hebben op:
- Samenwerking met huisartsen: samen met het CJG voer je individuele gesprekken met de belangrijkste praktijken en beleg je een brede bijeenkomst. De bedoeling is om systematisch te kijken bij huisartsverwijzingen om onnodige medicalisering te voorkomen. Eventuele behandeling en begeleiding kan geboden worden door het CJG of door het ontwikkelen van alternatief aanbod (eventueel in samenwerking met zorgaanbieders). Jaarlijks worden er, samen met het CJG, gesprekken gevoerd met huisartsen en ter ondersteuning wordt een dashboard (met zorgverbruik per huisartspraktijk) ontwikkeld door huisartsen.
- Scholen/passend onderwijs: in samenwerking met scholen lopen diverse transformatieprojecten GGZ/passend onderwijs. De bedoeling is om stelseloverstijgende efficiency te bereiken. Het gaat om inhoud, financiering, monitoren en verduurzamen. Dit vraagt ook een onderhoud met GGZ-aanbieders. Hiermee samenhangend neem je deel aan regionale OOGO-overleggen. Tot slot heb je oog voor thuiszitters (leerplicht). Deze worden maandelijks gemonitord en over de uitkomsten is er afstemming met de uitvoerende collega's.
Voor bovengenoemde opdrachten is 24 uur per week beschikbaar. Voor aanvullende onderstaande zaken is, in volgorde van urgentie, respectievelijk 4 en 8 uur per week beschikbaar:
- doorontwikkeling cliëntervaringsonderzoeken: Barneveld heeft tot 2018 door middel van vragenlijsten uitvoering gegeven aan het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek binnen de jeugdhulp. Voor dit onderzoek is gebruik gemaakt van vragen uit de Modelvragenlijst Cliëntervaring Jongeren en Ouders (MCJO) die op verzoek van de VNG is ontwikkeld. Barneveld heeft geconstateerd dat de rapporten van deze "traditionele" manier van meten weinig bruikbaar zijn als input voor beleid en uitvoering.
De gedachte is dat een structurele vorm van betrokkenheid van jongeren vanzelf leidt tot zowel ervaring als kwalitatieve input. voor de korte termijn is een jongere van een lokale jeugdhulpaanbieder getraind als ervaringsdeskundige. Voor de lange termijn moet, samen met Zorgbelang Gelderland, deze vorm van cliëntbetrokkenheid verder worden ontwikkeld.
- Inclusieve opvang (Groep/Respijt): we zien dat er in Barneveld (en ook in de regio FoodValley) veel gebruik gemaakt wordt van "exclusieve" opvangvoorzieningen. Kinderen worden meer en vaker opgevangen na schooltijd/in het weekend samen met andere kinderen met een ondersteuningsvraag. Dit komt niet overeen met onze opdracht, onze ambitie om te streven naar een inclusieve maatschappij. De bedoeling is om bij te dragen aan minder instroom (alternatieve respijtvormen) & uitstroom (passende vervolgvoorzieningen).
Het gaat om een opdracht van minimaal 24 uur voor de onderdelen jeugd GGZ, samenwerking met huisartsen, passend onderwijs, OOGO en thuiszitters. Mocht er meer uren beschikbaar zijn, dan wordt de opdracht uitgebreid met een van de andere twee onderdelen of beiden (inclusieve opvang en/of doorontwikkeling cliëntervaringsonderzoeken), afhankelijk van het aantal uren dat de kandidaat beschikbaar is.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.