Gemeente Amsterdam
geen max tarief
Noord-Holland
30 uur per week
15 juli 2023
31 december 2023
Functieomschrijving
In deze functie vervul je zelfstandig de rol van beleidsadviseur op verschillende opgaves en ambities van de gemeente Amsterdam op het terrein van gezondheidsbevordering en preventie. Je doet dit vanuit de afdeling Gezond Leven van de GGD. Daarin zijn verschillende disciplines als onderzoek/kennis, beleidsadvies en project- en programmamanagement gebundeld voor het creëren van eerlijke kansen op gezondheid van alle Amsterdammers. Je bent in staat om vanuit de gemeentelijke opgaves en de ambities van de GGD, beleid te ontwikkelen en door te vertalen naar de uitvoering. Dit is vastgelegd in de Amsterdamse nota Gezondheidsbeleid 2021-2025: https://www.ggd.amsterdam.nl/beleid-onderzoek/nota-volksgezondheid/.
We zoeken twee tijdelijke beleidsadviseur, één met een focus op de gezonde omgeving. Dat gaat over beleid dat bijdraagt aan een gezonde voedselomgeving, en opgaven met betrekking tot bewegen/urban vitality. Je hebt ervaring en affiniteit op deze terreinen, bent goed in staat om de verbinding te leggen met interne en externe partijen voor dit onderwerp en kan hier strategisch op sturen. Je hebt ruime ervaring met beleidsmatige en bestuurlijke processen.
Ook zoeken we een tijdelijke beleidsadviseur met een focus op de sociale en zorgomgeving. Dit betekent dat je affiniteit en ervaring hebt binnen het sociaal domein en bijdraagt aan preventief beleid voor verschillende thema's als preventief jeugdbeleid, bestaanszekerheid of middelenpreventie.
Werkzaamheden
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/
De opdrachtgever(s)
De afdeling Gezond Leven is per 1 januari 2022 opgericht en maakt deel uit van GGD Amsterdam en Amstelland. Daarmee zijn de verschillende disciplines als onderzoek/kennis, advies, project- en programmamanagement en innovatie krachtig gebundeld voor het creëren van eerlijke kansen op gezondheid voor alle (kwetsbare) Amsterdammers en Amstellanders.
De afdeling is georganiseerd in diverse multidisciplinaire thematische teams. Het systeemperspectief (zie bijvoorbeeld het regenboogmodel van Dahlgren & Whitehead) is de basis voor onze visie op preventie en het verbeteren van de gezondheid. essentieel voor meer impact en het uitgangspunt. Er zijn drie teams van circa 20 medewerkers gevormd rondom de invalshoeken die altijd een rol spelen bij het verklaren en beïnvloeden van (on)gezond gedrag en gezondheid; fysiek/economische omgeving, sociale omgeving en zorgomgeving. In de meeste programma's en projecten werken collega's uit meerdere teams samen (in wisselende rollen) om de opdracht te vervullen. In vakgroepen is aandacht voor de doorontwikkeling van bijvoorbeeld onderzoek of programmamanagement. Je krijgt dus de mogelijkheid om je zowel in de breedte als in de diepte te blijven ontwikkelen aan de ontwikkeling van een nieuwe afdeling
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox