Gemeente Amsterdam
max €125 per uur
Noord-Holland
32 uur per week
30 juni 2023
31 december 2023
Functieomschrijving
Hoe zorgen we dat het verkeer blijft doorstromen op het wegennet en wegtunnels in Amsterdam in het algemeen en tijdens de aanstaande renovatie van de Piet heintunnel in het bijzonder. ? En hoe voorkomen we opstoppingen tijdens grote evenementen? Hoe kunnen we nieuwe technologieën toepassen om de doorstroming van fietsers te verbeteren? Hoe leiden we de toenemende stroom aan taxi's en touringcars binnen Amsterdam in goede banen? Hoe verbeteren we structureel de oversteek over het IJ? Met dit soort vraagstukken houd jij je als adviseur verkeersmanagement bezig. Dankzij jouw kennis, expertise en inzet blijft onze hoofdstad leefbaar, bereikbaar en veilig.
Een goed bereikbaar Amsterdam is voor veel mensen van belang. Je werkt dan ook nauw samen met diverse stakeholders. Denk aan het GVB, collega's van de directie Stadswerken, stadsdeelregisseurs en aannemers. De kennis die jij zo opdoet, vertaal je naar de praktijk. Zo ontstaan voor iedereen werkbare verkeersmanagementplannen en -processen. Is er ruimte voor verbetering? Kan de advisering binnen projecten bijvoorbeeld beter? Of is hechtere ketensamenwerking mogelijk? Dan kom jij direct met een plan. Ook ben je actief binnen verschillende innovatieve en strategische projecten. Bijvoorbeeld rondom intelligente transportsystemen, urban smart mobility en het thema duurzaamheid. Zo draag je bij aan optimaal en toekomstbestendig verkeersmanagement binnen onze stad.
Werkzaamheden
- Voor een groot evenement zoals Euro2020 of de Amsterdamse Marathon stel je een regelscenario op. Dit regelscenario stem je af met de diverse betrokkenen en implementeert de maatregelen in de daarvoor bestemde verkeersmanagementsystemen;
- Als Amsterdam zitten we in diverse landelijke en regionale werkgroepen. Jij sluit aan in een of meerdere van deze werkgroepen en behartigd de belangen van Amsterdam op het gebied van de (i)VRI, Regionaal Datateam of een van de thematafels van het Landelijk Verkeersmanagement Beraad;
- Je bent werkzaam op de verkeerscentrale en eerste aanspreekpunt voor de verkeersleiding. Als bijzondere situaties zich voor doen kijkt je samen met de verkeersleiding naar de situatie. Samen bepalen jullie welke maatregelen ingeschakeld moeten worden;
- Je stemt af met je collega verkeerskundig binnen ons vakgebied en de toepasbaarheid in Amsterdam.
Gemeentelijke organisatie
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers.
Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties.
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
Lees meer over de organisatiestructuur van de gemeente Amsterdam.
De opdrachtgever(s)
Bij de gemeente Amsterdam werken we met 16.000 collega's dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van SAIL, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. Binnen de afdeling Verkeersmanagement ga jij aan de slag voor het team Verkeerstactiek. Hier werk je samen met ruim 20 gepassioneerde collega's. Medewerkers die, vanuit verschillende lagen, van aanpakken houden en betrokken zijn bij de interessantste evenementen van Amsterdam. Wij houden ons onder meer bezig met verkeersscenario´s voor de reguliere spitssituatie, omleidingsroutes langs wegwerkzaamheden, en maatregelen tijdens incidenten. Daarnaast richten we ons op het ontwikkelen van mobiliteits- en crowdmanagementplannen voor grote evenementen, zoals Koningsdag en de marathon van Amsterdam.
Ons team is in ontwikkeling: we breiden ons aandachtsgebied uit van auto's naar fietsers, voetgangers en openbaar en commercieel goederen- en personenvervoer. Daarnaast staat de afdeling Verkeersmanagement voor een belangrijke transitie: die van verkeersmanagement naar het zijn van de mobiliteitscentrale van de toekomst. We gaan hierbij van het tijdelijk managen van de uitzonderingen in het netwerk naar continue regie en realtime gebruik van de openbare ruimte. Hierbij speelt digitalisering een belangrijke rol. Wil je meer weten over werken bij de gemeente Amsterdam? We laten graag onze medewerkers aan het woord: https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/werkenbij/medewerkers-aan-het-woord.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox