Rijkswaterstaat
max €91 per uur
Zeeland
36 uur per week
01 november 2022
31 december 2023
Waar zou Nederland zijn zonder (vaar)wegen, bruggen, tunnels en sluizen? Rijkswaterstaat focust continu op het ontwerp, de bouw, het onderhoud en de veiligheid ervan. Onze projectteams bereiden hierbij de contracten met marktpartijen voor. Als technisch adviseur lever jij input voor deze contracten. Zo draag je met jouw wegenbouwkundige kennis bij aan een optimaal bereikbaar en veilig Nederland en, specifiek voor deze functie, in Zeeland.
Technisch uitdagend; dat is jouw werk zeker. Je werkt binnen het technisch team en bestrijkt het gehele vakgebied van de droge infrastructuur. Als technisch adviseur wegenbouw ligt jouw inzet bij het onderhouden van onze wegen en wegenbouwkundige constructies en het technisch begeleiden van een prestatiecontract en E&C-contracten. Je adviseert op basis van je inhoudelijke kennis en ziet bij alle projecten toe op de toepassing van de gestelde eisen rondom ontwerp, onderhoud, effecten en techniek. Je werkt daarbij samen met andere technisch adviseurs om het project verder te brengen en de kwaliteit te borgen.
Als technisch adviseur ben je de verbindende schakel tussen de interne opdrachtgever en de opdrachtnemers. Je beoordeelt onderhouds- en renovatievoorstellen van aannemers op kwaliteit en maakbaarheid en toets je de uitgevoerde werkzaamheden aan de contracteisen. Je stelt daarvoor kostenramingen, systeem- en vraagspecificaties op. In jouw projecten pas je de leidraad Systems Engineering praktisch toe, volgens het Stappenplan Systems Engineering in Rijkswaterstaat projecten en je maakt gebruik van modelspecificaties. Je stelt ter besluitvorming adviezen op over jouw projecten, legt resultaten vast in rapportages en beoordeelt oplever- en afleverdossiers met een scherp oog voor kwaliteitsborging volgens systeemgerichte contractbeheersing.
Je rapporteert aan de Technisch Manager. Signaleer je technische risico’s en afwijkingen? Dan kom je proactief met passende oplossingen. Uiteraard zorg je voor goede afstemming met onder meer de projectteamleden, de interne opdrachtgever en de markt.
Rijkswaterstaat
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bestaat uit zeven landelijke en zeven regionale organisatieonderdelen. Al meer dan 200 jaar werken we dagelijks aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
Programma's Projecten en Onderhoud
Programma’s, Projecten en Onderhoud is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. Onze kerntaak is het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen, sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Naast het reguliere onderhoud werken we onder andere ook aan de renovatie van de IJsselbruggen en de Velsertunnel, de aanleg van de Markerwadden en het onderhoud aan de Maeslantkering. Verder doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen. Wij werken actief samen met andere organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat en diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.
In totaal werken er ongeveer 1150 mensen binnen PPO, verspreid over vier directies: Inkoop- en Contractmanagement, Productie en Projectmanagement, Techniek en Technisch Management en Bedrijfsvoering en Projectbeheersing.
Meest essentiële competenties:
•Je bent creatief, pragmatisch ingesteld, sociaal vaardig en communicatief;
•Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt ernaar;
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox