Aa en Maas (Waterschap)
max €95 per uur
Noord-Brabant
16 uur per week
08 mei 2023
15 december 2023
Waterschap Aa en Maas
Wij werken 24 uur per dag met water. Dat doen we voor ruim 744.000 inwoners en bedrijven in Oost-Brabant. Hoogste prioriteit is veiligheid, gezondheid en welzijn. Bovendien staan wij voor innovatief en duurzaam waterbeheer. Dit doen wij voor nu en later zodat ook onze kinderen en kleinkinderen hier de vruchten van kunnen plukken.
Het waterschap biedt veiligheid tegen overstromingen aan burgers en bedrijven door de dijken goed te beheren. Ook onderhouden wij beken, weteringen en sloten om wateroverlast te voorkomen. Voor ruim 700.000 inwoners en bedrijven maken wij het afvalwater weer schoon. Wij zorgen voor voldoende water voor de land- en tuinbouw én natuurgebieden. Ook controleren wij de waterkwaliteit van recreatieplassen. Bovendien zorgen wij dat beken, sloten en weteringen schoon zijn. Wij werken aan fraaie waterrijke gebieden in de natuur en in de stad en controleren de waterkwaliteit van recreatieplassen. We verbeteren de leefomgeving van planten en dieren bij het inrichten van waterlopen. Dat is belangrijk voor alle leven.
Het project: dijkversterking Lith Bokhoven
Het klimaat verandert. Dat betekent dat het water in de Maas in de toekomst steeds vaker erg hoog staat. De dijken moeten daarom voldoen aan de waterveiligheidseisen voor het beschermen van de inwoners en de economische waarden in het achterland. De normen voor waterveiligheid zijn in 2017 vastgelegd in de Waterwet. De dijk tussen Lith en Bokhoven is na Meanderende Maas en Cuijk Ravenstein het derde grote traject langs de Maas dat verbeterd moet worden in het kader van het Hoogwaterbeschermingsprogramma.
Het projectgebied heeft een lengte van ongeveer 23 km en ligt aan de zuidzijde van de Maas vanaf de sluis Lith tot aan Bokhoven net ten oosten van Den Bosch. Het is een is een zeer gevarieerd traject met uitdagende vraagstukken en meerdere opgaven/ontwikkelingen in de directe nabijheid. In februari 2023 is de voorverkenning gestart. De opdracht van het projectteam is om eind van dit jaar het Plan van Aanpak voor de Verkenningsfase en de aanbesteding voor de ingenieursdiensten gereed te hebben. Een belangrijk onderdeel daarin is het bepalen van de scope van de verkenning, samen met het waterschap en meerdere belanghebbende overheden/partners. Dit is een uitdagend vraagstuk dat we voor de zomer willen afronden. Hierbij heeft de adviseur een belangrijke rol bij het organiseren en vastleggen van verschillende interne en externe sessies. Na de zomer ligt het accent op de scope vertalen naar het Plan van Aanpak, inclusief het compleet maken met team en rolverdeling, risicodossier en begroting. De start van de verkenningsfase is voorzien in begin 2024. Voor versterking van het team zoeken wij een adviseur/ projectsecretaris voor gemiddeld 16 uur per week.
.
Wijze van beoordeling Inschrijvingen
De aanbestedende dienst beoordeelt de inschrijvingen als volgt:
De opdracht en dit ga je doen
Voor het project dijkversterking Lith Bokhoven zoeken wij zoeken een adviseur/ projectsecretaris. De inschatting is dat het gaat om gemiddeld 16 uur per week. Jouw belangrijkste rol is het ondersteunen van de IPM teamleden bij het uitschrijven van het Plan van Aanpak en het voorbereiden en uitwerken van (stakeholder)sessies. Het is een pré als je ook kaarten en afbeeldingen kunt maken. Je bent de rechterhand van het IPM team om samen het gewenste resultaat te behalen. De 16 uur dienen op het hoofdkantoor van Waterschap Aa en Maas of op de projectlocatie te worden uitgevoerd. Het projectteam komt op maandag bijeen en de kandidaat dient daarom op de maandagen op het hoofdkantoor in 's-Hertogenbosch aan het project te kunnen werken. De andere dag wordt vastgesteld in nader overleg.
Profielschets
Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO niveau in het ruimtelijke domein. Daarnaast heb je enige werkervaring in de rol van adviseur of projectsecretaris in dijkversterkingen/ rivierprojecten. Het is een pré als je eerder aan een verkenning hebt gewerkt. Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal zowel schriftelijk als mondeling. Je hebt ervaring met het schrijven van rapporten en dat is belangrijk want je bent de redacteur van het uiteindelijke Plan van Aanpak dat ter vaststelling ingediend wordt bij het bestuur van het waterschap en het HWBP. Indien je ook de kaarten gaat maken kun je werken met GIS en Adobe Indesign.
In jouw rol is het belangrijk om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden en goed te kunnen plannen en organiseren. Je bent samenwerkingsgericht en hebt een open houding naar je collega’s, partners en bewoners. Je bent proactief en dat blijkt uit dat je tijdig knelpunten signaleert en bespreekbaar maakt.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox