Rijkswaterstaat
max €91 per uur
Zeeland
32 uur per week
01 februari 2024
31 januari 2025
Wat is er mooier dan een bijdrage leveren aan wegen, vaarwegen en watersystemen waar dagelijks miljoenen mensen gebruik van maken? In de dynamische rol van adviseur Projectbeheersing werk je aan de uitdagende projecten van Rijkswaterstaat, waarbij je op een proactieve wijze adviseert en bijdraagt aan het realiseren van verbeteringen. Jij kent als geen ander het belang van een juiste toepassing van beheersaspecten binnen onze organisatie en weet anderen daarvan ook op een enthousiaste manier te overtuigen. Dankzij jou zijn de projectteams van Rijkswaterstaat in staat om de projecten gestructureerd in goede banen te leiden.
Over de opdracht
Binnen Rijkswaterstaat werken we in multidisciplinaire teams; voor elke opdracht die we uitvoeren werken we met een Integraal Projectmanagementteam (IPM-team). De vijf disciplines binnen zo’n team zijn Projectmanagement, Projectbeheersing, Omgevingsmanagement, Technisch Management en Contractmanagement.
De discipline Projectbeheersing, onder de verantwoordelijkheid van de manager Projectbeheersing, is verantwoordelijk voor de integrale beheersing binnen de projecten. De focus ligt op de aspecten scope, tijd, geld, kansen en risico’s, planning, informatie, kwaliteit en documentatie in alle verschillende project fases. Als adviseur Projectbeheersing richt jij je op één of meerdere aspecten van de discipline Projectbeheersing, waarbij de operationele werkzaamheden zijn uitbesteed aan de markt en jij het tactisch en strategisch advies voor het project invult.
Je inventariseert en analyseert beheersmaatregelen binnen het totale (project)beheersproces. Hierbij geef je gevraagd én ongevraagd advies aan de projectteams en bijvoorbeeld het management over de opzet, kwaliteit en werking van het beheersproces binnen de specifieke discipline(s) waar jij je mee bezighoudt of juist in de brede zin over alle disciplines heen. Doordat je voor meerdere projecten inzetbaar bent, draag je bij aan de kruisbestuiving tussen die projecten als het gaat om leren en kennis delen.
Naast deze dagelijkse werkzaamheden voor jouw projecten, neem je deel aan activiteiten die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de afdeling Projectbeheersing en Kostendeskundigheid, waarin de adviseurs en de managers Projectbeheersing allemaal onderdeel van zijn.
Ook neem je deel aan een landelijke Rijkswaterstaat-kennispool, afhankelijk van de expertise die jij meebrengt (bijvoorbeeld financieel-, plannings-, kansen- en risico-, kwaliteitsmanagement of informatiemanagement). Zo onderhoud je als brugfunctie een netwerk binnen Rijkswaterstaat en samen met jouw collega’s zorg je voor ontwikkeling, het oppakken van brede vraagstukken, landelijke verbeteringen en standaardisering van het werkveld. Samen zorgen jullie voor een lerende organisatie waarin kennis en kunde onderling worden uitgewisseld.
Competenties
•Je leert snel en beschikt over een sterk analytisch en conceptueel vermogen;
•Je bent klantvriendelijk met een sterke overtuigingskracht en je hebt er plezier in om anderen voor jouw opvattingen te winnen;
•Je bent in staat om, waar nodig, een andere aanpak en/of gedragsstijl te hanteren;
•Je bent een netwerker en weet je dit adequaat in te zetten tijdens je werk;
•Je geeft constructieve feedback aan de groep en benadert anderen vanuit een positieve basishouding;
•Je werkt mee als trekker op meerdere acties binnen het vakgebied en kan een coach zijn om anderen op inhoud hierin mee te nemen.
Organisatieomschrijving
Rijkswaterstaat is de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. We beheren en ontwikkelen de rijkswegen, -vaarwegen en -wateren en zetten in op een duurzame leefomgeving. Samen met anderen werken we aan een land dat beschermd is tegen overstromingen. Waar voldoende groen is, en voldoende en schoon water. En waar je vlot en veilig van A naar B kunt. Samenwerken aan een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland. Dat is Rijkswaterstaat.
Programma’s, Projecten en Onderhoud
Programma’s, Projecten en Onderhoud (PPO) is een van de zeven landelijke organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat. PPO werkt aan het onderhoud van rijkswegen, vaarwegen, bruggen, waterkeringen en sluizen en de bedieningsinstallaties in heel Nederland. Dit doen we met uitdrukkelijke aandacht voor duurzaamheid, een veilige en gezonde leefomgeving en innovatie. Zo dragen we actief bij aan de waterveiligheid van Nederland, doen we proeven met smart mobility, intelligente transportsystemen en het hergebruiken van grondstoffen uit ons areaal. Samen met marktpartijen werken we innovatieve ideeën uit en passen die toe in onze projecten.
Bij PPO werken onder andere inhoudelijke adviseurs en managers op het gebied van techniek, inkoop, contracten, projectbeheersing en projecten. PPO’ers delen hun kennis onderling en werken elke dag aan de verbetering van hun werkwijzen. PPO werkt actief samen met de andere onderdelen van Rijkswaterstaat en de diverse externe partners, zoals gemeenten, provincies, waterschappen en marktpartijen.
Daarnaast coöpereert PPO met Grote Projecten en Onderhoud (GPO). PPO en GPO hebben veel raakvlakken. Beide zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de productie binnen het aanleg- en onderhoudsproces. Binnen het vakgebied projectbeheersing werken GPO, PPO en Centrale Informatie Voorziening (CIV) innig samen om projectbeheersing verder door te ontwikkelen en de projecten mede tot een succes te maken.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
Zo werkt onze dienstverlening
Ontvang direct alle opdrachten en marktontwikkelingen in je mailbox